álomblog

Mit álmodtam? Elmondom!

Friss topikok

  • Anna vagyok: uhh, ez nagyon nagyon nagyon nagyon jó lett. kibaszott vicces, kacskaringós, sok színű, állati kir... (2008.09.29. 00:34) Komédia
  • Kresz: Magamnak, jegyzem fel, hogy ekkor még nem tudtam, hogy Dextert milyen szálak fűzik a Jegeshez, még... (2008.07.17. 23:45) Hommage
  • SNAZSR - F4 tagsági felmutatva: ez a "semmi" a legjobb :) tetszik te élsz még? mi újság? megnéztem az italian spiderman-t, tiszta ... (2008.07.17. 22:45) Dex
  • judit: a sajátomon nem tudok válaszolni, ehh. szóval újságírás, vagy mire gondolsz? :) (2008.07.06. 09:42) Porond
  • SNAZSR - F4 tagsági felmutatva: szerintem nem annyira para h az Anna benne van néha az álmaidban. ne aggódj emiatt, nem jelent sem... (2008.06.29. 20:12) Nemkéne

Linkblog

Archívum

Kollázs 2.

2008.06.25. 01:45 | .kakaó | Szólj hozzá!

Megfogadtam, hogy felkelés után még délelőtt minden álmot lejegyzek. De menthetetlen lustaságom aztán rendre megakadályoz ebben. Ezt hétfőre álmodtam. Kollázsról lévén szó, megint csapongó.

Egy boltíves kapun keresztül nyugodt belső udvarra sétálok be. A falak vastagok és piszkosfehérek. Az udvar hosszúkás de a végét nem látom, mert derékszögben megtörve tovább halad. A végét felfedezendő elindulok a kanyar felé. Befordulva meztelen nőket látok és férfiakat akik dirigálnak nekik.

Egy pornófilm forgatás.

A lányok ijedten merednek rám, a személyzet kihívóan méreget. Széttárom a karom és zengő hangok hagyják el a számat:

- Kárhozat vár reátok!

Vágás. Tengerpart, túltelített színek. A vízpart homokos, a part fala függőlegesen tör az égbe, egyértelmű a hullámok romboló hatása. Fenn házak sorakoznak, egy teljes város éli az életét, még egy hófehér világítotornyot is látok vidám piros csíkokkal.

Aztán elemelkedek a földről. Elvileg egy vadászrepülővel szálltam fel, de most nem látok magam körül semmit, még saját végtagjaimat sem.

Bemutató következik, egy olyan eszköz prezentációja, amely megmentheti az emberiséget. Egy öböl fölé érek, és lenézve megpillantom az izét. Méretei elképesztőek,  százméterkben mérhető a kiterjedése minden irányban. Alakját képtelenség leírni, ugyanis az egész forma folyamatos mozgásban van. Mégis mintha időnként képes lennék karokat vagy csápokat elkülöníteni a masszától. Színe kékes, töri a fényt, kristályos folyadéknak tetszik.

Aztán ezernyi embert látok amint zuhannak lefelé roppant magasságból a vízbe. Innen épp csak hangyaméretűek így nincs bennem túlzott együttérzés. A magasságnak köszönhetően még jópár másodperc következik, míg elérik a vízfelszínt. A türkizkék lény átformálja magát. Csápjait gondoskodóan  nyújtja feléjük, a következő pillanatban ezernyi kis alak a kékes masszán pihen.

Vágás. Futva érek ki a térre. Picadilly Circus. Aztán mégse, a reklámok mind a helyükön és a kialakítás is egyező, de az érzés mégis hazai. Egy sárga taxihoz rontok, bepattanok a hátsó ülésre és közlöm a sofőrrel:

- Szép nyugodtan forduljon ki innen, és induljon. Üldöznek.

Erre izgatottan sebességbe teszi a járgányt, és vad gázfröccsel nekiiramodik a járdán keresztül. Ez természetesen üldözőimnek sem kerüli el figyelmét, így másodpercekkel később már újból a nyomomban vannak.

Nagy robajjal beszakad a hátsó szélvédő. Az életlen üvegdarabok hamis gyémántokként szóródnak széjjel a hátsó ülésen. Óvatosan hátrakémlelek és egy méretes shotgunnak nézek farkasszemet.

Később a taxissal további uticélokat keresek fel. Budapest a város, csak valahol a jövőben. Ezért nem ismertem rá először. A soksávos utak egy ponton összegyűlnek és áthaladnak egy felhőkarcoló alatt. Megkérdezem a sofőrt, mi is ez az építmény, de a rendeltetéséről ő sem tud semmit. Azt azonban közli, hogy a torony 800 méter magas.

Újabb torony..

A bejegyzés trackback címe:

https://alomblog.blog.hu/api/trackback/id/tr18538134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: repülés sci fi torony meztelenség
süti beállítások módosítása